Una taula per tothom

La darrera setmana del mes de gener, aprofitant la celebració del Dia de la Pau i la No Violència, es va presentar a les escoles mdp el projecte comú del SoMmdp 2020.

Enguany el nostre repte ens duu Santa Catarina Pinula, Guatemala. Santa Catarina Pinula és una ciutat del departament de Guatemala, situada a 15 km de la capital. Una ciutat empobrida per la crisis econòmica,on el narcotràfic i la delinqüència formen part del quotidià. És en aquest ambient social on hi ha l’escola Madre del Divino Pastor. A l’escola s’imparteixen estudis de secundària i batxillerat professional. L’escola és referent de progrés per als joves de la ciutat. L’accés als estudis dona als joves la possibilitat de millorar el seu futur. L’escola no només és lloc d’estudi, sinó que en horari extraescolar, resta oberta, com a lloc de reunió dels infants i joves, allunyant-los del carrer.

L’empobriment de la zona ha fet que els sigui impossible canviar el mobiliari amb els recursos propis, malgrat sigui molt vell i estigui en males condicions. És per això que ens han demanatla nostra col·laboració. I des del SoMmdp acceptem el repte i ens proposem el projecte : “ Una taula per tothom”.

Perquè una taula? Perquèa Santa Catarina una taula és més que un moble, una taula possibilitat l’estudi, una taula dignifica la persona, una taula és oportunitat, una taula és un futur millor.

T’hi apuntes?

Comments are closed.