100 anys a Amèrica

Fa 100 anys, van ser enviades les primeres germanes al continent americà, concretament a la ciutat de Bluefields (Nicaragua). D’allí es va estendre a Costa Rica, Colòmbia, Guatemala i Cuba. L’arribada a les terres americanes va ser el dia 23 de maig de 1920. Fou una decisió pressa des de la pregària i el discerniment, moguda per l’audàcia i la  confiança en Déu i en la nostra Mare del Diví Pastor.

El relat del comiat a Barcelona de les set germanes que van configurar la primera comunitat, així com de la seva arribada a Bluefields està carregat de sentiments de profund esperit religiós i d’amor fratern.

Així ens relata el Diari la sortida i arribada de les primeres germanes:

Dia 21 de març a Barcelona: “(…) Ens van acompanyar al vaixell les RR. MM. Conselleres i altres membres del nostre Institut. La separació va obrir noves ferides en els nostres cors, però si després de la tempesta ve la bonança, també havíem de sentir la nostra pena alleugerida pel goig característic d’aquell Déu, font de consolació, que recompensa molt bé els petits sacrificis que es fan pel seu amor”.

Dia 23 de maig a Bluefields: “(…) en baixar de la llanxa vam trobar molts “blufileños” que plens d’alegria ens esperaven (…). La banda de la ciutat va tocar allà mateix l’himne de Nicaragua (…) Després d’acomiadar-nos de la immensa gentada que per acollir-nos i complaure’ns va estar molta estona amb nosaltres, vam començar la tan esperada i enyorada vida de Comunitat tot resant les oracions nocturnes, tot finalitzant el llarguíssim viatge que, per amor al bon Déu i a la seva Immaculada Mare, vam emprendre tot abandonant la nostra pàtria, separant-nos de les nostres famílies i Germanes a qui mai oblidarem, davant de Jesús i Maria donant-los, aleshores, les millors proves d’afecte ja que afortunadament la distància no separa els cors que veritablement s’estimen”.

 És, per tant, una data i un esdeveniment molt important que volem  recordar i celebrar en les nostres comunitats religioses i educatives. Per això, amb immensa alegria us convidem a celebrar aquest aniversari perquè junts puguem créixer en fidelitat al carisma del beat Josep Tous, “tot sembrant la Pau i el Bé” com a resposta agraïda a tants beneficis rebuts.

Previous

Comments are closed.