Construir mitjançant la conversa

Som en temps complexes, vivim una realitat que mai ens hauríem imaginat. I en aquesta nova normalitat, la nostra principal preocupació ha estat com  acompanyar emocionalment al nostre alumnat. Hem estat més propers que mai, creant espais, escoltant , compartint, teixint complicitats. Hem esmerçat esforços per tal que els nens i nenes, els nois i noies estiguessin bé, però i nosaltres? els mestres i professors? A ningú se li escapa que nosaltres també hem estat “tocats” per la situació. La nova normalitat ha perdut una part de l’amabilitat de la vella, hem perdut part del contacte que teníem entre el claustre, els esmorzars compartits, les celebracions, … Ara ens movem en el nostre reduït grup bombolla, sovint experimentem una soledat que abans no sentíem. Aquesta incertesa ens pot crear frustració, ens pot fer estar més desanimats, ens pot fer comunicar amb paraules que provoquen, frenen, generen rebuig, fan mal i ens separen.

Aquest dijous, Míriam Subirana Vilanova, Dra. por la UB, experta en Indagació Apreciativa, ens parlarà del poder de la paraula. La paraula que és pont, que construeix, la paraula que te cura. Aprendrem com són les converses valuoses. Quines converses són necessàries i hauríem de tenir. Ens donarà eines per tal que les nostres converses siguin constructives, inspiradores, innovadores i obrin horitzons.

Comments are closed.