logo
logo

Innovació pedagógica

NOTICIES

Webinar: “Tresors MDP

El proper divendres, dia 26 de juny, la xarxa d’escoles MDP presenta un webinar que té com a objectiu compartir amb tots els docents les experiències educatives sorgides durant el confinament, autèntics tresors amagats en un període d’excepció.  El curs 2019-20 ha esdevingut un dels reptes més complicats d’assolir pel […]

Les escoles MDP, al costat dels seus alumnes

Tot i la distància que la situació del COVID-19 ens obliga a mantenir amb els nostres alumnes, les escoles MDP hem dissenyat i planificat les eines i recursos necessaris per poder continuar acompanyant i mantenir-nos el més a prop possible dels nostres alumnes. En totes les nostres escoles hem garantit […]

Formació dels equips directius MDP

En el marc del Pla de Formació dels Equips Directius de les Escoles MDP, hem tingut ocasió de compartir dues sessions amb la Coral Regí, directora de l’Escola Virolai i una de les referents en la transformació pedagògica a Catalunya en les que hem reflexionat conjuntament sobre la importància d’establir […]

Les Escoles MDP hem decidit emprendre plegades un camí de renovació i actualització pedagògica que ha de ser un procés planificat i participatiu de millora, fonamentat en el rigor de la teoria, la recerca i la pràctica educativa, que asseguri que cada alumne desenvolupi al màxim les seves capacitats i competències.

Creiem fermament que la innovació en l’educació ha de partir en un constant diàleg entre les arrels i el futur per no perdre mai de vista la missió de les Escoles MDP: Què farien el Pare Tous o la Mare Remei per atendre els nens i nenes de la societat actual? Com utilitzarien les noves tecnologies? Com portarien a l’aula els nous coneixements sobre els mecanismes d’aprenentatge que ens proporciona la neurociència? El respecte per les nostres arrels, el cor obert a les necessitats dels nostres infants i famílies i la mirada panoràmica cap al futur han de guiar els nostres plans per construir unes Escoles MDP cada dia més properes, inclusives i plenes d’oportunitats per al creixement dels infants i joves que les omplen de vida.

 

XARXA PEDAGÒGICA MDP

“La innovació succeeix quan s’està obert al món, a noves idees i persones, altres centres, entitats i xarxes per conèixer, compartir i fer nous aprenentatges.” (Marc de la innovació

pedagògica a Catalunya, 2017)

Les Escoles MDP hem construït una estructura de treball en xarxa per promoure l’intercanvi d’experiències i el debat pedagògic i crear els espais per al creixement personal i professional que enforteixin el compromís amb el projecte i ens ajudin a treure el màxim profit dels nostres talents i recursos.

COPI Lab 

És l’equip impulsor de la innovació educativa a les Escoles MDP. La seva dinàmica de treball s’organitza entorn d’una trobada mensual on es facilita un espai per al debat i compartir experiències i a partir de la qual es distribueixen tasques i rols que permetin avançar en els objectius acordats. 

Algunes de les tasques que ha realitzat COPI Lab en aquests anys són:

 • Diagnosi inicial de la pràctica pedagògica a les escoles MDP.
 • Estudi DAFO en col·laboració amb els Equips directius.
 • Elaboració d’un document marc de Formació del professorat de les Escoles MDP.
 • Mapa d’aliances de les Escoles MDP amb entitats de l’entorn.
 • Col·labora en l’organització d’esdeveniments de Xarxa MDP:
  • Jornada Escoles MDP.
  • Jornada d’innovació COPI School.
 • Desplegament de l’estructura d’innovació a les Escoles MDP, concretada en:
  • COPI School: Equips impulsors de la innovació a cadascuna de les escoles.
  • Equips MDP: Equips de treball per àrees.
   • Multilingüe
   • STEAM
   • Educació 0-6
   • Arts

Esquema de la xarxa d’innovació de les Escoles MDP

COPI School són els equips impulsors de la innovació educativa a cadascuna de les Escoles MDP, treballen en coordinació amb COPI Lab i els respectius Equips Directius del propi centre.

Els Equips MDP agrupen docents de totes les escoles de la Xarxa MDP d’acord al seu àmbit professional o atenent a interessos o talents que puguin servir al projecte comú, al mateix temps que esdevenen espai de creixement professional i personal.

El treball resultant de les trobades dels Equips MDP es fa públic en el butlletí Xarxa MDP, que s’envia a totes les nostres escoles i que podeu trobar aquí (enllaç).

Els Caps d’Estudis d’Educació Primària i d’ESO es troben periòdicament per compartir pràctiques i experiències i consensuar criteris per a l’organització pedagògica de les nostres escoles.

Butlletins

Equips MDP

Butlletins de formació