logo
logo

Llar d’Infants

A la Llar, com a la resta del col·legi, el nostre MOTOR DE TREBALL és el petit infant, una personeta dinàmica, amb ganes de fer, de descobrir, i les vuit educadores que conformen la plantilla de la Llar, l’acompanyem en aquesta tasca.

Acollim infants des dels quatre mesos fins els tres anys, Disposem de quatre aules i una cinquena d’usos múltiples, a peu de jardí. Hi ha dues mestres per classe a cadascuna de les aules.

La Llar és com la nostra casa, tota ella està revestida d’amor, de comprensió, de tendresa, d’alegria, d’il·lusió i també d’hàbits, pautes i límits, Per això és molt important la relació diària que es crea amb la família, anant tots a una i confiant uns amb els altres.

Treballem amb l’infant i per l’infant i partim del precepte que ell contempla la vida  a moments. Bo és acompanyar-lo en la descoberta d’aquests moments : els de descoberta i experiència amb materials nous/ reciclats, els de plàstica, els de música,   els d’inici a la  parla,  els de psicomotricitat, els d’anglès, els de piscina, els moments amb la taula digital a la classe dels infants de 2-3 anys,,,tot això li proposem com activitats de joc. L’infant es relaciona així amb el seu entorn i els seus companys. No obviem gens els moments de menjar, de descans, de tasques d’higiene….ans el contrari!!! són tant importants com els altres… Ja ho veieu, tot ho considerem activitat.

I és amb aquesta manera de fer, que el petit infant descobrirà les eines per a créixer a tots nivells. I nosaltres família-escola serem allí, a prop seu, per dir-li… endavant, tu pots, i quan caigui, l’ajudarem a aixecar-se i a tornar-hi!!!

Com que la Llar està reconeguda plenament dins el col·legi, dins la nostra mesura, ens apuntem a tot tipus de celebracions, tant de caire popular com religiós: la Castanyada, el Nadal, Carnaval, Mes de Maria…

Ah!!, i sabeu…??? ens encanta que ens diguin la Llar i no “la guarderia”.  Sí!!!  amb molta estima, som la LLAR DEL COL·LEGI JOSEP TOUS!!!!

JosepTous_Web_[LLAR1]

CADA MOMENT ÉS ÚNIC I IRREPETIBLE PERQUÈ CADA INFANT ÉS ÚNIC I IRREPETIBLE. APROFITEM AQUESTS MOMENTS!!!

EL SENTIR-SE COM A CASA

-cal estimar-se i sentir-se estimat.

-entorn familiar.

-les educadores també s’ocupen de les tasques de servei de menjador i de vetllar les migdiades.

-el menjar es fa a l’escola.

-es contempla la individualitat i ritme de l’infant en menjar/dormir.

 

EL RESPECTE VERS LA INDIVIDUALITAT I LA DIVERSITAT DELS INFANTS

-cada infant contempla les descobertes i experiències d’una manera diferent, cal respectar-li i acompanyar-lo en aquest procés. Tot té el seu temps i el seu moment. Tot arribarà.

5
28

 

FAMÍLIA-ESCOLA, CAMINEM JUNTS

Relació personal i diària amb les famílies, donat que entren a les classes en deixar/recolllir a l’infant.

Les famílies col-laboren:

  • Servei voluntari d’acompanyants a la piscina.
  • Taller de “Ens dediques una estona?”
  • Petit FEAC.

 

ESTAR OBERT A TOT ALLÒ QUE L’ENVOLTA

  • Descobrir qui sóc jo…
  • Qui són els altres…
  • Què hi ha al meu voltant…
  • Què puc fer…
  • Fins on sóc capaç d’arribar…

31