BLOC “PREGUEM JUNTS”

Arrel de l’experiència d’incertesa que vam viure durant el confinament es va creure oportú  que des de l’equip de Pastoral general i les comissions de les nostres escoles havíem de donar un pas endavant i acompanyar als nostres alumnes en aquesta situació. Calia que la presència de la nostra espiritualitat guiés els nostres infants i joves. Tant les germanes  com alguns professors, amb il·lusió, vam iniciar l’empresa de muntar un bloc de pregàries conjunt. Així va néixer el bloc “Preguem junts”.

Des de l’inici, volíem oferir quelcom molt nostre, molt MDP, senzill i planer, proper a la realitat que vivim. Vam pensar que calia donar una mateixa resposta: oferir un petit espai de pregària, però des de les necessitats pròpies de cada etapa, per la qual cosa vam diversificar la nostra proposta segons l’edat.

La nostra intencionalitat amb la creació d’aquest bloc és actualitzar i fer de la pregària quelcom amè, que els ajudi a enfortir el seu cor, a tenir capacitat d’adaptar-se i donar sentit a la vida, a provocar la interioritat. Pensem que el fet que aquells cinc minuts al matí és compartit amb altres alumnes MDP d’altres ciutats genera un sentit de pertinença al carisma, crea xarxa.

Aquest any celebrem el 150è aniversari de la mort del fundador i hem posat accent  en la seva figura, en la seva bondat. Cada dia 4 la nostra reflexió, de qualsevol etapa, fa referència a qüestions ecològiques, per remarcar la font d’inspiració del Beat Tous en sant Francesc d’Assís.

Fent una revisió del que portem, estem satisfets de la bona acollida que han mostrat els alumnes i professors. Volem seguir treballant per ajudar i, com afirma Yayo Herrero «entendre la pandèmia com un fenomen que ens ofereix un minut de lucidesa: “que la societat albiri, almenys un instant, el parany civilitzatori”» Siguem doncs, portadors de Pau i Bé en aquest món, fent-lo més autèntic, tal i com ens proposa el Beat Josep Tous.

Comments are closed.