93 801 01 82

C/ Divina Pastora, 6.
08786 Capellades

8:00 a 18:00 hores

Contacte
93 801 01 82

C/ Divina Pastora, 6.
08786 Capellades

8:00 a 18:00 hores
Dilluns a Divendres

Història

Breu ressenya històrica

L’arribada de les G.G. Caputxines de la Mare del Diví Pastor a Capellades va ser l’any 1.858, el 28 de desembre, Des del primer moment, les germanes es dedicaren a l’educació de les nenes i, a poc a poc, sota el guiatge del P, Tous (fundador de la Congregació) es va construir el col·legi que avui coneixem al Carrer Divina Pastora 6.

La finalitat de la institució fou, seguint el carisma de la fundació, donar educació a les nenes i joves que en aquells moments no tenien possibilitat de rebre-la des d’altres entitats. Sempre ens ha mogut l’afany de fer el bé a les persones del poble, i, a través dels alumnes, a les seves famílies.

Evidentment, és una escola d’inspiració cristiana i, per tant, la religió catòlica i la celebració de la fe juntament amb la qualitat de l’ensenyament i la integració social, en són els eixos vertebradors.

Des de fa molts anys, l’escola ha educat els nens i les nenes. En un primer moment van ser nens petits; és a dir, fins a set anys, aproximadament, moment en el que havien de canviar de centre i la resta de cursos era femení. A partir del curs 1975-76 el Col·legi ja va començar el procés per esdevenir totalment mixt, de tal manera que al curs 1980-81 ja va sortir la primera promoció mixta del centre.

Al llarg dels anys s’han portat a terme moltes reformes a l’edifici centenari, especialment per anar donant cabuda als alumnes que sol·licitaven educació al centre i també en compliment dels requisits dels diferents sistemes d’ensenyament.

A l’escola s’han impartit al llarg d’aquests 158 anys d’història educativa:

  • Estudis elementals.
  • Estudis de Secretariat: coneixements de la branca administrativa, mecanografia, comptabilitat, correspondència, taquigrafia, idioma estranger, càlcul, esterotipia…
  • Presescolar i Educació General Bàsica.
  • Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria.