938 031 731

Santa Anna, 2
Igualada

9:00 a 18:00 hores

Contacte
938 031 731

C/ de Santa Anna, 2
08700 Igualada

9:00 a 18:00 hores
Dilluns a Divendres

El Joc espontani a la Llar d’Infants

El joc lliure i espontani és un Dret dels Infants, hauria de ser l’activitat prioritària en el seu dia a dia. 

 Cada infant, o grup d’infants, si els adults deixem una mica de marge, va trobant el moment i el temps que necessita per jugar sense cap objectiu. I tot jugant aprenen, experimenten amb els límits del seu cos, descobreixen el món i practiquen habilitats socials.

El joc lliure i espontani és especialment important en l’etapa dels 0 als 3 anys, en què la descoberta de les capacitats del propi cos a través de l’experimentació i la manipulació lliures són essencials per a un bon desenvolupament.

Els nens i nenes neixen amb la capacitat innata de jugar lliurement, però per aconseguir que tinguin aquest espai de llibertat els adults ens hem de relaxar i confiar: deixem que s’embrutin, que s’enfanguin, que rodolin per terres de diferents textures, que s’enfilin a una soca d’arbre, que juguin sota la pluja (si cal amb impermeable)

A la Llar d’Infants MDP hem aprofitat l’arribada de l’hivern per oferir als alumnes diferents materials perquè juguin i experimentin amb materials que simulen la neu. Hem creat moments màgics on els nens donen via lliure a la seva imaginació i on les educadores només observem, deixem fluir la seva espontaneïtat.  

Comments are closed.