Innovació pedagógica

NOTICIES

Construir mitjançant la conversa

Som en temps complexes, vivim una realitat que mai ens hauríem imaginat. I en aquesta nova normalitat, la nostra principal preocupació ha estat com  acompanyar emocionalment al nostre alumnat. Hem estat més propers que mai, creant espais, escoltant , compartint, teixint complicitats. Hem esmerçat esforços per tal que els nens 

Webinar: “Tresors MDP

El proper divendres, dia 26 de juny, la xarxa d’escoles MDP presenta un webinar que té com a objectiu compartir amb tots els docents les experiències educatives sorgides durant el confinament, autèntics tresors amagats en un període d’excepció.  El curs 2019-20 ha esdevingut un dels reptes més complicats d’assolir pel 

Les escoles MDP, al costat dels seus alumnes

Tot i la distància que la situació del COVID-19 ens obliga a mantenir amb els nostres alumnes, les escoles MDP hem dissenyat i planificat les eines i recursos necessaris per poder continuar acompanyant i mantenir-nos el més a prop possible dels nostres alumnes. En totes les nostres escoles hem garantit 

Les Escoles MDP hem decidit emprendre plegades un camí de renovació i actualització pedagògica que ha de ser un procés planificat i participatiu de millora, fonamentat en el rigor de la teoria, la recerca i la pràctica educativa, que asseguri que cada alumne desenvolupi al màxim les seves capacitats i competències.

Creiem fermament que la innovació en l’educació ha de partir en un constant diàleg entre les arrels i el futur per no perdre mai de vista la missió de les Escoles MDP: Què farien el Pare Tous o la Mare Remei per atendre els nens i nenes de la societat actual? Com utilitzarien les noves tecnologies? Com portarien a l’aula els nous coneixements sobre els mecanismes d’aprenentatge que ens proporciona la neurociència? El respecte per les nostres arrels, el cor obert a les necessitats dels nostres infants i famílies i la mirada panoràmica cap al futur han de guiar els nostres plans per construir unes Escoles MDP cada dia més properes, inclusives i plenes d’oportunitats per al creixement dels infants i joves que les omplen de vida.

 

XARXA PEDAGÒGICA MDP

“La innovació succeeix quan s’està obert al món, a noves idees i persones, altres centres, entitats i xarxes per conèixer, compartir i fer nous aprenentatges.” (Marc de la innovació

pedagògica a Catalunya, 2017)

Les Escoles MDP hem construït una estructura de treball en xarxa per promoure l’intercanvi d’experiències i el debat pedagògic i crear els espais per al creixement personal i professional que enforteixin el compromís amb el projecte i ens ajudin a treure el màxim profit dels nostres talents i recursos.

COPI Lab 

És l’equip impulsor de la innovació educativa a les Escoles MDP. La seva dinàmica de treball s’organitza entorn d’una trobada mensual on es facilita un espai per al debat i compartir experiències i a partir de la qual es distribueixen tasques i rols que permetin avançar en els objectius acordats. 

Algunes de les tasques que ha realitzat COPI Lab en aquests anys són:

 • Diagnosi inicial de la pràctica pedagògica a les escoles MDP.
 • Estudi DAFO en col·laboració amb els Equips directius.
 • Elaboració d’un document marc de Formació del professorat de les Escoles MDP.
 • Mapa d’aliances de les Escoles MDP amb entitats de l’entorn.
 • Col·labora en l’organització d’esdeveniments de Xarxa MDP:
  • Jornada Escoles MDP.
  • Jornada d’innovació COPI School.
 • Desplegament de l’estructura d’innovació a les Escoles MDP, concretada en:
  • COPI School: Equips impulsors de la innovació a cadascuna de les escoles.
  • Equips MDP: Equips de treball per àrees.
   • Multilingüe
   • STEAM
   • Educació 0-6
   • Arts

Esquema de la xarxa d’innovació de les Escoles MDP

COPI School són els equips impulsors de la innovació educativa a cadascuna de les Escoles MDP, treballen en coordinació amb COPI Lab i els respectius Equips Directius del propi centre.

Els Equips MDP agrupen docents de totes les escoles de la Xarxa MDP d’acord al seu àmbit professional o atenent a interessos o talents que puguin servir al projecte comú, al mateix temps que esdevenen espai de creixement professional i personal.

El treball resultant de les trobades dels Equips MDP es fa públic en el butlletí Xarxa MDP, que s’envia a totes les nostres escoles i que podeu trobar aquí (enllaç).

Els Caps d’Estudis d’Educació Primària i d’ESO es troben periòdicament per compartir pràctiques i experiències i consensuar criteris per a l’organització pedagògica de les nostres escoles.

Butlletins

Equips MDP

Butlletins de formació