934 22 46 40

Begur, 12-20
Barcelona

9:00 a 18:00 hores

Contacte
934 22 46 40

Begur, 12-20
Barcelona

9:00 a 18:00 hores
Dilluns a Divendres

Història

En una vila de Sants es va fundar l’any 1892 el col·legi “Divina Pastora” (Mare del Diví Pastor”) a l’antic carrer de les Donzelles, nº 12.

Sants era llavors una gran vila industrial, gràcies a dos factors molt importants: La inauguració del ferrocarril Barcelona-Martorell, la carretera Barcelona-Madrid que travessava Sants i la construcció de tres grans indústries tèxtils: El Vapor Vell, el Vapor Nou (La Espanya Industrial) i Can Batlló. Al voltant d’aquestes fàbriques es van formant nous barris, ocupats especialment per una important població immigrant.

El 8 de juliol de 1892, algunes Germanes van prendre possessió de la Casa-Col·legi de Sants en un acte presidit pel Bisbe Dr. Català. Molt aviat, el nombre d’alumnes va anar augmentant considerablement. El centre es va anar adaptant a una realitat social canviant i a les directrius de les noves LLeis d’Ensenyament. L’any 1959, l’Ajuntament certifica que el Col·legi mereix ser declarat d’interès social, ja que satisfà una necessitat real educativa, atenent a les famílies bàsicament obreres.

Al centre s’impartia Batxillerat Laboral Elemental i Batxillerat Laboral Superior. El 1970, el Col·legi passa a formar part de la Secció Filial núm. 6 de l’Institut Nacional Ensenyament Mitjà “Infanta Isabel d’Aragó”, convertint-se en centre privat subvencionat, obert als sectors més humils de la població del barri, que poden accedir als estudis superiors.

El 2001 es produeix un dels canvis més significatius de l’escola amb la inauguració de la Llar d’infants; per primera vegada, donem la benvinguda a infants amb una edat compresa entre els quatre mesos i els tres anys.

Actualment, sent fidel a les seves arrels, l’escola Josep Tous imparteix una educació cristiana basada en la religió catòlica. Per aquesta raó, la celebració de la fe juntament amb la qualitat de l’ensenyament i la integració social, són els eixos vertebradors.