93 725 61 97

Zurbano, 4
Sabadell

8:00 a 18:00 hores

Contacte
93 725 61 97

C/ de Zurbano, 4
08201 Sabadell

8:00 a 18:00 hores
Dilluns a Divendres

Ressenya històrica

Breu ressenya històrica

El Col·legi Mare del Diví Pastor va ser fundat el dia 4 de gener de l’any 1885, per les germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor.

L’any 1973 es va construir edifici d’Infantil i Primària i actualment la Llar d’infants.

La finalitat de la institució fou, seguint el carisma de la fundació, donar educació a les nenes i joves que en aquells moments no tenien possibilitat de rebre-la des d’altres entitats.

Evidentment, és una escola d’inspiració cristiana i, per tant la religió catòlica i la celebració de la fe juntament amb la qualitat de l’ensenyament i la integració social, en són els eixos vertebradors.

Des de molts anys, l’escola ha educat els nens i les nenes.

El català i el castellà han estat les dues llegües vehicular del centre. Durant uns anys, el castellà va ser la llengua obligatòria i posteriorment s’ha anat incorporant la llengua catalana, de tal manera que actualment és la llengua amb la qual s’imparteixen totes les àrees, exceptuant les de castellà, anglès i francès.

Al llarg dels anys s’han portat a terme moltes reformes a l’edifici centenari, especialment per anar donant cabuda als alumnes que sol·licitaven educació al Centre i també en compliment dels requisits dels diferents sistemes d’ensenyament.

A l’escola s’han impartit al llarg d’aquest 120 anys d’història educativa:

  • Estudis elementals
  • Estudis de Secretariat: coneixements de la branca administrativa, mecanografia, comptabilitat, correspondència, taquigrafia, idioma estranger, càlcul, estenotípia.
  • Pre-escolar, Educació General Bàsica i Batxillerat.

Actualment: Pre-escolar (Llar d’Infants), Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària.