El nostre Compromís

L’àmbit d’acció social de les escoles MDP és la resposta concreta a les necessitats del món d’avui seguint el nostre carisma. La nostra vocació de servei ens porta a obrir espais de compromís evangèlic amb les persones del nostre mon, sobretot aquelles que més ho necessiten.

Treballem, des de petits, amb el nostre alumnat el valor de la solidaritat. Sensibilitzem als infants i joves a partir de conèixer, viure i promocionar experiències de voluntariat.

Eduquem per a fer persones fraternes, empàtiques i compromeses amb la millora de la realitat.

L’acció social s’estén i és present a tres nivells:

Som MDP

SoM mdp (Solidaritat i Missió Mare del Diví Pastor) és l’àmbit que acull i canalitza les iniciatives solidàries i de voluntariat amb les nostres obres i escoles de Llatinoamèrica. El seu objectiu no és només l’ajut concret als destinataris de la nostra acció, sinó la de sensibilitzar al nostre alumnat vers la importància de la solidaritat.

Agrupem totes les iniciatives en tres grans Camps d’actuació:

Projectes de cooperació al desenvolupament humà i sostenible, relacionats sempre amb l’àmbit educatiu de les obres i escoles MDP d’Amèrica Llatina, duts a terme per tota la comunitat MDP de l’estat.

Els últims projectes han estat:

  • LA SALUT ENS MOU, UNEIX-TE (Curs 21/22) Canviar el dipòsits d’aigua i el sostre d’amiant de l’escola MDP de Villeta, Colòmbia
  • UNA TAULA PER TOTHOM (curs 19/20 i 20/21) Taules i cadires per a les classes de l’escola Mare del Diví Pastor de Santa Catalina Pinula, Guatemala. (cartell)

Cada any s’intenten conformar grups de voluntaris que es desplacen als Camps de treball de l’Amèrica Llatina per treballar la convivència i la missió conjuntament amb Germanes de l’institut que fan una tasca solidària molt important per l’entorn on es troben.

Tirem endavant les campanyes d’apadrinaments d’infants en tots els nostres centres.

Projecte Actual

El projecte d’enguany va destinat a la nostra escola de Villeta, Colòmbia.

L’escola mdp de Villeta atén a infants i joves de la ciutat i també dels municipi veïns de La Vega, Sasaima, Alto de Trigo, Tobia entre d’altres. L’objectiu del nostre projecte és canviar els dipòsits de reserva d’aigua i els sostres fets d’amiant (uralita), per tal de tenir cura de la salut de la comunitat educativa i donar compliment a la llei 1968 del 11 de juliol de 2019 que exigeix fer el canvi de tot el que estigui elaborat amb amiant.

L’amiant durant molts anys es va utilitzar com a material de construcció. Actualment però s’ha constatat que és un perill notori per a la salut i la seguretat i l’ús d’asbest com a material de construcció és il·legal. La inhalació de fibres d’amiant pot provocar diverses afeccions pulmonars greus, incloses l’asbestosi i el càncer. Com el projecte té a veure amb la salut de tota la comunitat educativa, en especial de l’alumnat i lligant amb el lema d’enguany hem titulat al nostre projecte: La Salut ens mou, Uneix-te.