MDP_ASSIS-76

Qui som

Les nostres escoles promouen l’educació integral dels alumnes d’acord amb una concepció cristiana de la persona, de la vida i del món, i els prepara per participar activament en la transformació i la millora de la societat.

La nostra identitat i raó de ser es basa en:

Proposem una formació integral de la persona tenint com a guia els valors de l'evangeli.

iconos-120

Oferim una formació sòlida intel·lectualment.

Som unes escoles acollidores i obertes que, atenent la diversitat de l’alumnat, potenciem el seu creixement i la seva autonomia personal.

Som unes escoles arrelades i compromeses amb els seus entorns i amb el nostre país, fomentant la cultura i la cohesió social.

MDP al món

Som Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor

Les Gnes. Caputxines de la Mare del Diví Pastor, Entitat titular de les Escoles MDP, té presència en diferents indrets de la geografia espanyola i, al llarg dels anys, s’ha anat obrint camí en territoris que van més enllà de les nostres fronteres… va ser l’any 1920 quan s’obrí la primera escola a Amèrica Llatina (Bluefields, Nicaragua) i, a partir d’aquí, a d’altres països del continent americà…

0-CapMDP-10

Missió, visió i valors

Història

1850

El 27 de maig del 1850, a la vila de Ripoll (Girona), Isabel Jubal, Marta Suñol i Remei Palos, guiades pel Beat Josep Tous (nascut a Igualada el 31 d’abril del 1811), iniciaren la Fundació de les Escoles de la Mare del Diví Pastor.

Al cap de 8 anys van haver de marxar d’aquesta població i s’establiren a la Vila de Capellades (comarca de l’Anoia), i donat que en l’actualitat aquesta escola continua prestant el servei d’educació a la infància i la joventut, se la considera com a Bressol de les Escoles.

1920

Al llarg del temps i en diferents indrets de la geografia espanyola, s’han anat obrint camí les Escoles Mare del Diví Pastor… però, no només al nostre territori, sinó també més enllà de les nostres fronteres… va ser l’any 1920 quan s’obrí la primera escola a Amèrica Llatina (Bluefields, Nicaragua) i, a partir d’aquí, a d’altres països del continent americà…

Actualment

Actualment les Escoles Mare del Diví Pastor tenen presència a:

  • Colòmbia
  • Costa Rica
  • Espanya: escolesmdp.org, colegiosmdp.org
  • Guatemala
  • Nicaragua
iconos-120

Organigrama

Descarrega't el nostre organigrama