Search
Close this search box.

Èxit del I congrés pedagògic de les Escoles MDP

Èxit del I congrés pedagògic de les Escoles MDP

Més de 150 professionals van participar en el primer congrés pedagògic organitzat per les escoles MDP. La COPI, organitzadora de la jornada, valora el congrés com un èxit, tant per la participació, com per la qualitat de les ponències i els tallers, com per l’ambient de retrobament que esperaven i que havien preparat amb molta il·lusió.

Lluïsa López i David Osuna, coordinadora d’educació de les Escoles MDP i responsable de l’àmbit pedagògic, respectivament, van ser els encarregats d’obrir el congrés. Paraules d’agraïment, paraules emotives, l’acte esdevenia una fita per la institució de les Escoles de la Mare del Diví Pastor. La jornada tenia l’ànim d’incidir en la reflexió, la innovació i la transformació educativa de les escoles de la xarxa MDP, però també, esdevenir un punt d’inflexió; significava per a tots els presents deixar enrere uns anys molt durs provocats per la pandèmia i la distància per retrobar-se i recuperar la normalitat.

Ramon Montes, director general de centres concertats i centres privats de Catalunya, va destacar les Escoles MDP com a exemple de senzillesa, bondat i alegria i va voler incidir en la importància d’estar sempre al costat de l’alumnat perquè tinguin les eines, els recursos i la valentia de transformar el món.

La ponència inaugural, a càrrec de Siro López, artista i formador, especialitzat en creativitat, espais educatius i comunicació, portava el nom de “l’art de canviar el món”. La conferència va provocar un garbuix d’emocions a tots els assistents, va reflexionar sobre la cultura de la cura, el dret a la tendresa i com fer de les escoles espais d’aprenentatge, innovació i creativitat. Va provocar riures i llàgrimes a parts iguals entre els assistents, als que va convidar a ser persones enamorades de la vida, capaces de revolucionar la perifèria.

A continuació va tenir lloc l’espai Tallers MDP. Un espai de trobada i reflexió per als i les docents de les Escoles MDP on compartir, experimentar i reflexionar al voltant d’una de les característiques que fan especials les nostres escoles: l’atenció personalitzada i l’acompanyament a l’alumnat i a les seves famílies.

A la tarda, va ser el torn per la ponència d’en Carlos Magro, consultor independent en estratègia digital en el sector educatiu i expert en comunicació corporativa. La idea general va girar entorn a la idea que educar és donar a tots i totes les eines necessàries per poder viure no només cap a endavant sinó, també o, sobretot, cap als costats, per fer més densa la vida, per aprendre a parar atenció al món i als qui l’habiten, per cultivar la cura i el respecte.

La jornada va cloure amb les paraules d’en David Osuna, que va remarcar l’excel·lent camí que les Escoles MDP han recorregut per impulsar la renovació pedagògica i la innovació educativa i va interpel·lar els assistents perquè no s’aturin i continuïn somiant perquè les Escoles MDP siguin espais on l’alumnat esdevingui l’eix vertebrador del canvi.

Comparteix aquesta notícia:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
CreaEscola Quality Certificate for Education Website